Dit is de juiste hoeveelheid bitcoin om in een beleggingsportefeuille te bewaren

Ondanks de volatiliteit van de prijzen is virtuele valuta er om te blijven, zei Ric Edelman, oprichter van Edelman Financial Engines.

Het toewijzen van 1% van een portefeuille aan bitcoin zou blootstelling aan deze activaklasse kunnen opleveren zonder de financiën te schaden, zei Edelman.

Op zijn hoogtepunt op 15 december 2017 was één bitcoin bijna $ 20.000 waard. De prijs ligt momenteel rond de $ 9.300.

Als je de crypto-menigte niet kunt verslaan, is het misschien tijd om je bij hen aan te sluiten, zeggen experts.

 

 

Virtuele valuta en de onderliggende technologie, blockchain, zijn er om te blijven – en dat betekent dat beide een rol zullen spelen in het leven van beleggers.

 

“Het is eigenlijk heel moeilijk om blockchain en bitcoin te ontkoppelen”, zegt Sunayna Tuteja, hoofd digitale activa en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) bij TD Ameritrade.

 

Ze sprak woensdag op de TD Ameritrade LINC-conferentie in Orlando, Florida.

 

“Aan de ene kant, hoe commercialiseren we de waarde van DLT en blockchain om meer innovatie naar traditionele markten te brengen?” Vroeg Tuteja. ‘Aan de andere kant van het spectrum: hoe maak je gebruik van deze ontluikende activaklasse?’

 

Cryptocurrency – in ieder geval bitcoin – heeft uithoudingsvermogen. “Omdat er een vast aantal bitcoin is, is het niet-inflatiebestendig en het is vrijwel onmiddellijk”, zei conferentiespreker Ric Edelman, oprichter van Edelman Financial Engines.

 

Zelfs beleggers in pensioenregelingen duiken een teen in de activaklasse.

 

In het derde kwartaal van 2019 was de Grayscale Bitcoin Trust, die de prijs van de cryptocurrency bijhoudt, de op vier na grootste participatie onder millennial-investeerders in de zelfgestuurde brokerage-accounts van Charles Schwab.

 

Zelfgestuurde brokerage-accounts worden soms aangeboden binnen pensioenregelingen en stellen beleggers in staat individuele aandelen, obligaties en andere activa te selecteren die niet op het algemene investeringsmenu van een 401 (k) -plan staan.

 

De prijs van bitcoin steeg op 15 december 2017, toen een eenheid van de virtuele valuta werd gewaardeerd op $ 19.650. De prijs daalde een jaar later en zakte op 14 december 2018 naar $ 3.183.

 

Op 30 januari is één bitcoin gelijk aan ongeveer $ 9.300.

 

Ondanks de volatiliteit, heeft deze virtuele valuta ook weinig correlatie met andere activaklassen die beleggers mogelijk in hun portefeuille houden, inclusief aandelen en obligaties, zei Edelman.

 

Een toewijzing van 1% aan bitcoin – dat wil zeggen gaande van 60% in aandelen en 40% in obligaties tot 59% in aandelen, 1% in bitcoin en 40% in obligaties – is misschien genoeg om beleggers het voordeel te geven van diversificatie zonder de hele portefeuille riskeren, zei Edelman.

 

“We moeten erkennen dat een toewijzing van 1% een cliënt niet wezenlijk zal schaden”, zei hij. ‘Het zal hen er niet van weerhouden hun financiële doelen te bereiken en het zal hun persoonlijke financiën niet schaden.’ Digibyte is bekend.

 

Risico begrijpen

Het maken van een kleine toewijzing aan bitcoin ontslaat investeerders niet van de noodzaak om hun huiswerk te maken voordat ze kopen, zeggen experts. Ze moeten eerst worden geschoold in digitale activa, evenals de onderliggende blockchain-technologie.

 

‘Overweeg niet te investeren tenzij u de technologie begrijpt’, zei Edelman. ‘Anders investeert u niet; u geeft uit.’ Cardano is handig.

 

Beleggers die in de cryptopool hopen te springen, moeten deze met een mentaliteit op lange termijn benaderen en zich voorbereiden om vluchtige tijden te doorstaan ​​- inclusief de kans op 100% verlies uit die digitale valuta, zei hij.

 

Meer van FA Playbook:

Het potentieel van Blockchain blijft investeringen stimuleren

Hoeveel investeerders zouden moeten investeren in alternatieven

Zijn verzamelobjecten goede investeringen of gewoon hobby’s?

 

Vergeet ten slotte niet dat als beleggers cryptocurrency verwerven, verkopen of uitwisselen, ze dit moeten melden aan de IRS. De belastingdienst behandelt het bezit van bitcoin als onroerend goed, net zoals het aandelen en andere investeringen zou beschouwen.

 

Cryptocurrency-uitwisselingen bieden beleggers mogelijk een formulier 1099-K met gedetailleerde winsten en verliezen, maar er is geen garantie dat ze er een krijgen.

 

Dat betekent dat het aan bitcoin-eigenaren is om hun basis – hun oorspronkelijke investering in de virtuele valuta – en hun transacties bij te houden voor nauwkeurige belastingrapportage.