Er zullen nieuwe centra worden ingevoerd om een einde te maken aan de achterstand in rijexamens

Het rijexamencentrum in Mallow wordt gesloten en verplaatst naar een nieuwe locatie. Naast het Wilton-testcentrum zal ook de GAA-club van St. Finbarr in Cork worden gebruikt. Testcentra in Skibbereen, Tralee, Waterford en andere zullen ook uitbreiden.

 

De Road Safety Authority (RSA) heeft details bekendgemaakt van haar plannen om de achterstand in rijexamens te doorbreken.

 

Meer dan 100.000 mensen wachten momenteel op hun rijexamen, een situatie die wordt veroorzaakt door de herhaalde Covid-19-shutdowns.

 

Terwijl essentiële werknemers prioriteit krijgen en testdatums krijgen, tasten veel andere bestuurders in het duister en lopen mogelijk maanden vertraging op bij het afleggen van hun test.

 

https://youtu.be/6YOOCMUi-5M

 

De RSA heeft de Irish Examiner eerder verteld dat de gemiddelde wachttijd 26 weken is, hoewel dit van centrum tot centrum kan variëren, waarbij mensen op drukke locaties, waaronder Cork en Tallaght, waarschijnlijk aanzienlijk langer moeten wachten dan die in andere delen van het land.

 

Nu heeft de RSA bevestigd dat het verschillende nieuwe testcentra gaat opzetten en een aantal extra testlocaties zal uitbreiden om de druk op het systeem te verlichten.

 

In antwoord op een parlementaire vraag van Labour TD Seán Sherlock heeft de RSA details gegeven van 17 testcentra die worden uitgebreid of geïntroduceerd om de achterstand op te vangen, inclusief nieuwe locaties bij GAA-faciliteiten en hotels. Oefenen auto theorie examen kan online.

 

Wat is uw mening over deze kwestie?

 

U kunt het ons hier vertellen

 

Declan Naughton, de directeur van Driving Testing and Licensing, zei dat in de meeste gevallen “we bestaande locaties uitbreiden of een ongeschikte locatie vervangen”.

 

De lijst bevestigde dat het testcentrum in Mallow, Co Cork, zal worden gesloten en naar een nieuwe locatie zal worden verplaatst.

 

Naast het Wilton-testcentrum zal ook de GAA-club van St. Finbarr in Cork worden gebruikt.

 

Testcentra in Skibbereen, Tralee, Waterford en anderen zullen ook uitbreiden om meer testers te huisvesten, net als die in Kilkenny, Mullingar en Naas.

 

De resterende nieuwe centra zullen worden gevestigd in Birr (het County Arms Hotel), Carlow (The Talbot Hotel), Loughrea (Loughrea Hotel), Newcastle West (Longcourt House Hotel), Mulhuddart (Carlton Hotel) en Raheny (St Brigid’s Parish Centre ), terwijl locaties voor nieuwe centra in Finglas, Letterkenny en Wicklow nog moeten worden bevestigd.

 

“Er zijn nog steeds concrete voorstellen te zien in veel centra”, zei de heer Sherlock.

 

“We moeten de nieuwe uitgebreide centra op knelpunten in gebruik zien nemen en in het bijzonder in Cork moet bij elke uitbreiding rekening worden gehouden met de grote aantallen in de stad en het graafschap die dringend op een test wachten.”

De meest recente cijfers, deze week onthuld door de Irish Examiner, tonen een wachtlijst van 101.000 mensen die hopen een rijexamen af ​​te leggen en nog eens 105.000 mensen die wachten op hun theorie-examen. Het is duidelijk dat online testen wordt overwogen om de wachtlijst voor theorie-testen te doorlopen. Verkeersborden oefenen gratis op de website.

 

Eerder meldde de Irish Examiner dat leerlingbestuurders in Tallaght, Finglas, Wilton, Dún Laoghaire en Naas op de langste wachtlijsten stonden, met slechts twee centra op nationaal niveau met een wachtlijst van minder dan 300 mensen.

 

Jongeren worden het meest getroffen door de achterstand: meer dan 38% van de mensen op de wachtlijst is tussen de 21 en 30 jaar oud.

 

Er wachten 18.636 mensen onder de 20 jaar op tests met 24.181 mensen tussen 31 en 40 jaar op de lijst. Bijna 19% van de mensen op de wachtlijst is 41 jaar of ouder.