Bill Gates laat alarm horen over het energieverbruik van Bitcoin – hier is waarom crypto slecht is voor klimaatverandering

TOPLINE Terwijl bitcoin naar nieuwe hoogtepunten duwt, luidt miljardair-filantroop Bill Gates een alarm over de opvallend hoge koolstofvoetafdruk van de cryptocurrency – die alleen maar zal verslechteren naarmate de reguliere acceptatie van ‘s werelds grootste cryptocurrency stijgt zoals verwacht. De crypto robot gebruiken is gemakkelijk.

 

 

Bill Gates houdt een toespraak op de dag van de inzamelingsactie op de zesde Wereldfondsconferentie in Lyon

Bill Gates houdt een toespraak op de Sixth World Fund Conference in Lyon, Frankrijk, op 10 oktober

“ Bitcoin gebruikt meer elektriciteit per transactie dan enige andere methode die de mensheid kent ”, vertelde Gates aan de New York Times in een recent interview, waarbij hij zichzelf een ‘bitcoin-scepticus’ noemde en eraan toevoegde dat ‘het geen geweldig klimaat is’.

 

Volgens Gates schat Alex de Vries, een datawetenschapper bij De Nederlandsche Bank, dat voor elke bitcoin-transactie gemiddeld 300 kg kooldioxide (CO2) nodig is, wat overeenkomt met de CO2-voetafdruk die wordt geproduceerd door ongeveer 750.000 Visa-swipes.

 

BEVORDERD

 

Dat komt omdat bijna alle cryptocurrencies, inclusief bitcoin, elke afzonderlijke transactie documenteren in een zogenaamd openbaar grootboek, wat ervoor zorgt dat transacties transparant en veilig zijn voor manipulatie, maar voortdurend extra opslagruimte of “blokken” nodig heeft. Nu ook nieuwe cryptomunten om in te investeren.

 

Blokken worden gemaakt door miners, die bitcoin krijgen voor hun werk, waarbij ze de klok rond code draaien op speciale hardware genaamd rigs – een proces dat jaarlijks evenveel energie verbruikt (ongeveer 78,5 terawattuur) als landen als Chili, Oostenrijk en Finland .

 

Als aanvulling op het probleem zijn mijnnetwerken grotendeels gevestigd in China, dat veel van zijn energie haalt uit fossiele brandstoffen zoals steenkool, en naarmate de cryptocurrency populairder wordt, is het energieverbruik sinds 2017 met een factor 10 gestegen.

 

“Door cryptocurrencies aan een portefeuille toe te voegen, wordt deze minder groen”, zegt Gerald Moser, de belangrijkste marktstrateeg bij Barclays Private Bank, en voegt eraan toe dat mijnbouw evenveel elektronisch afval genereert als landen als Luxemburg, aangezien mijnbouwapparatuur over het algemeen elke 18 jaar verouderd raakt. maanden of zo.

 

CRUCIAAL CITAAT

“Mijnbouw is een proces dat Bitcoin door zijn ontwerp extreem energie-hongerig maakt, aangezien de valuta een enorme hoeveelheid … berekeningen vereist voor het uiteindelijke doel om financiële transacties te verwerken zonder tussenpersonen (peer-to-peer)”, zegt de Vries, die de Digiconomist, een website die het energieverbruik van bitcoin bijhoudt, in 2014.

 

VERRASSEND FEIT

Een enkele bitcoin-transactie gebruikt volgens Digiconomist ongeveer 707,6 kilowattuur aan elektrische energie – gelijk aan het stroomverbruik van een gemiddeld Amerikaans huishouden gedurende 24 dagen. Op jaarbasis verbruikt bitcoin meer energie dan alle landen behalve 38, in lijn met landen als Finland, Chili en Oostenrijk.

 

RAAKLIJN

De Chinese regio Binnen-Mongolië is van plan om zijn cryptocurrency-mijnbouwprojecten tegen april te sluiten, nadat het in 2019 niet heeft voldaan aan de door de overheid opgelegde doelen voor een verminderd energieverbruik. De VS is federaal niet opgetreden, maar sommige staten, zoals New York en Washington, hebben dat wel gedaan. heeft beperkingen op mijnbouw uitgevaardigd.

 

BELANGRIJKSTE KRITIEK

“Wij geloven dat cryptocurrency uiteindelijk volledig zal worden aangedreven door schone energie, waardoor de ecologische voetafdruk wordt geëlimineerd en de acceptatie van hernieuwbare energiebronnen wereldwijd wordt gestimuleerd”, zei Jack Dorsey, CEO van Square, in december toen het bedrijf de lancering aankondigde van zijn Bitcoin Clean Energy Investment Initiative, een $ 10 miljoen. fonds voor bedrijven die bitcoin-mijnbouw energiezuiniger maken.