Aantal jongeren met rijbewijs daalt tot recordniveau

Het aantal jongeren met een rijbewijs heeft een recordlaagte bereikt, blijkt uit gegevens van de DVLA.

 

Vorige maand hadden slechts 2,97 miljoen mensen in Groot-Brittannië tussen de 16 en 25 jaar een volledige vergunning.

 

Dat is minder dan 3,32 miljoen in maart 2020 en is het kleinste totaal volgens records die teruggaan tot november 2012, toen er 3,42 miljoen waren.

 

AA-president Edmund King zei dat de daling deels het gevolg is van het feit dat rijlessen en tests in Groot-Brittannië gedurende een groot deel van de afgelopen 12 maanden zijn verboden vanwege lockdowns.

 

https://youtu.be/H6IJs_gIupA

 

Hij zei: ‘Dit is een zeer stressvolle tijd geweest voor veel leerlingen en zelfs hun instructeurs die niet in staat waren om te werken.’

 

King beweerde dat de verstoring is ‘verergerd’ door de weigering van de regering om de maximale periode van twee jaar tussen het slagen voor het theorie-examen en het afleggen van een praktijktest te verlengen.

 

De vroegste datum voor het hervatten van de lessen is 12 april in Engeland en Wales en 26 april in Schotland.

 

Toetsen zijn mogelijk vanaf 22 april toegestaan ​​in Engeland en Wales, maar leerlingen in Schotland moeten wachten tot ten minste 6 mei.

 

Kind zei dat er ‘enorme opgehoopte vraag is naar zowel lessen als tests’ en voorspelde dat het aantal boekingen ‘ omhoog schiet als instructeurs weer les kunnen geven’.

 

Onderzoek naar de redenen

 

Uit een onderzoek van het Department for Transport uit 2019 bleek dat de meest voorkomende redenen waarom 17- tot 20-jarigen in Engeland niet probeerden de weg op te gaan, de kosten waren om te leren autorijden (41 procent) en een auto te kopen (31 procent) en verzekeren (30 procent). Oefenen theorie examen kun je online oefenen.

 

Minder dan een op de vijf (19 procent) respondenten zei dat ze niet geïnteresseerd waren in autorijden, terwijl slechts 12 procent zei dat de beschikbaarheid van andere vormen van vervoer de reden was dat ze niet leerden.

 

Door de pandemie zijn meer jonge mensen weer op zoek naar persoonlijk vervoer, zegt Auto Trader.

 

Nathan Coe, de baas van Auto Trader, schreef vrijdag voor Car Dealer en zei dat de website voor geclassificeerde zoekacties een duidelijke terugkeer had gezien van jonge mensen die opnieuw naar auto’s zochten.

 

Hij zei: ‘Het afgelopen jaar hebben we een toename gezien van jongere mensen die auto’s willen kopen.

 

‘Vóór de pandemie hadden veel commentatoren jonge mensen afgeschreven om zelf een eigen auto te willen hebben, en in plaats daarvan te kiezen voor flexibelere alternatieven zoals autodeelmodellen.

 

Nadeel pandemie

 

‘In de afgelopen 12 maanden hebben we echter een toename gezien van 13 procent van ons publiek van 18-24-jarigen naar 18 procent, en in onderzoek dat we onlangs hebben laten uitvoeren, heeft 22 procent van de 17-24-jarigen zeiden ook dat ze hun rijexamen hebben gemist tijdens de lockdown.’ aantal fouten theorie examen auto kun je online vinden.

 

Steve Gooding, directeur van de RAC Foundation, een liefdadigheidsorganisatie voor autoonderzoek, zei dat de recente stijging van het aantal mensen met een voorlopig rijbewijs erop wijst dat ‘de eetlust voor autorijden’ niet is afgenomen onder jongeren, maar hij gaf toe dat ze met aanzienlijke hindernissen worden geconfronteerd om het examen te halen.

 

Hij zei: ‘Misschien moeten we niet verrast zijn door deze daling van het aantal volledige rijbewijshouders van 25 jaar en jonger in een jaar waarin de Covid-19-pandemie de financiële druk voor velen verhoogde, waardoor rijlessen en rijexamens moesten worden opgeschort , en zorgde ervoor dat meer jongeren in hun ouderlijk huis werden opgesloten.’